Hoe werkt de MOVA Globe?

Diesen Beitrag teilen

Revolutionair, naar binnen en naar buiten

MOVA globes draaien zonder batterijen dankzij een unieke technologie. Elke globe is een vaste bol die een
binnenglobe in beweging is. De binnenbol
bevat een nauwkeurig mechanisme dat bestaat uit zonnecellen en magneten. De zonnecellen leveren energie wanneer er licht doorheen valt, terwijl de magneet reageert op het magnetische veld van de aarde.

De enige wereldbol met deze technologie

beautyfromtheinsideout

  • Draait dankzij omgevingslicht
  • Draait onafhankelijk van de basis
  • Geen batterijen of oplader nodig


Innovatie in elk onderdeel

om zijn rotatie soepel te laten verlopen, integreert de MOVA Globe precisiewetenschapstechnologie.

Zonneceltechnologie met lage helderheid

De zonnecellen bevinden zich direct achter de graphics van de globe, waar ze tegen inkijk worden beschermd. Het meeste omgevingslicht wordt tegengehouden door de elementen. De zonnecellen zijn zorgvuldig ontworpen om een efficiënte hoeveelheid energie te produceren, zelfs wanneer de lichtbron wordt aangetast.

Tegenkoppel

Het bewegingsmechanisme heeft een bron van tegenkoppel nodig om continue rotatie te ondersteunen. Net zoals de naald van een kompas naar de magnetische noordpool wijst en daar blijft als je het kompas draait, reageert de magneet van de MOVA Globe op het magnetische veld van de aarde, waarbij de interactie ervoor zorgt dat de magneet onbeweeglijk blijft terwijl het bewegingsmechanisme in beweging wordt gezet. De interactie zorgt ervoor dat de magneet onbeweeglijk blijft terwijl het bewegingsmechanisme de hele binnenglobe draait en roteert.

Motorontwerp met extreem lage wrijving

Het ontwerp van het bewegingsmechanisme heeft een wrijving die minstens een orde van grootte lager is dan de huidige motoren die worden gebruikt in consumentenapparaten. die worden gebruikt in apparaten voor de massamarkt. Hierdoor kan het mechanisme in volledige stilte draaien met extreem laag vermogen in het microbereik. volledige stilte met extreem laag vermogen in het microwattbereik (een microwatt is een miljoenste watt).

Technologie om vloeistoffen in microvolumes te laten zweven

Een dunne, bijna onmerkbare laag vloeistof is de sleutel tot het vermogen van de binnenste bol om te ontwaken in licht, vrij te zweven en continu te draaien zonder ooit de MOVA-bol aan te raken. zweven en continu te draaien zonder ooit de buitenste schil aan te raken.

Optische projectietechnologie met vloeistofondersteuning

De optische parameters van de vloeistof met microvolume en de afstand tussen de twee bollen zijn nauwkeurig ontworpen om de roterende afbeeldingen van de binnenste bol op de buitenste schaal te projecteren, waardoor de illusie ontstaat van een enkele bol die op de basis roteert en de wetten van de fysica uitdaagt. de illusie ontstaat van een enkele bol die op de basis roteert en de wetten van de fysica uitdaagt. Hierdoor kan de MOVA Globe op elk oppervlak draaien (behalve op oppervlakken van magnetiseerbaar metaal zoals ijzer).

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Die neuesten Artikel

Ein Einzigartiges Geschenk​

Verleihen Sie Ihrer Dekoration einen Hauch von Eleganz und Magie und erfreuen Sie sich an diesem technologischen Meisterwerk

MOVA Globe in de hand
Retour haut de page